Wie is Meestercoach?

Pascal Wallinga

Mijn naam is Pascal Wallinga. Sinds 2006 ben ik werkzaam als leerkracht in het onderwijs. In 2012 heb ik de Master Special Educational Needs, Remedial Teacher met succes afgerond. Hierdoor weet ik wat kinderen nodig hebben om zich te kunnen ontwikkelen.

Als leerkracht heb ik veel ervaring opgedaan in het lesgeven op verschillende basisscholen en in verschillende groepen. Ieder kind heeft een individuele aanpak op zijn/haar eigen niveau nodig.

De afgelopen jaren heb ik gemerkt dat er binnen het onderwijs helaas niet altijd genoeg ruimte en tijd is om kinderen de juiste begeleiding te geven die ze nodig hebben. Hierdoor kunnen kinderen in verschillende situaties vastlopen of stagneert hun leerontwikkeling. Het kind kan dit helaas niet altijd zelf oplossen. Hiervoor heeft het extra ondersteuning en begeleiding nodig. Meestercoach helpt het kind hierbij graag. Door middel van de juiste aanpak en begeleiding kan het kind zich verder ontwikkelen.

De afgelopen jaren heb ik mij tevens gespecialiseerd in het coachen van studenten en volwassenen op onderwijskundig gebied. Hiervoor heb ik de “NLP Practitioner resultaat gericht coachen” met succes afgerond. Als student en leerkracht komt er veel op je af. De meeste ervaringen zullen je verder helpen, maar er zullen ook ervaringen zijn die als minder positief worden ervaren. Het is dan fijn om met iemand te kunnen praten over deze ervaringen en gebeurtenissen. Door te spiegelen, niet oordelend, maar juist luisterend kan Meestercoach de leerkracht ondersteunen en begeleiden. Meestercoach kan door de juiste vragen te stellen, iemand in zijn kracht zetten. Dit kan bijdragen aan een positieve ontwikkeling.